top of page

Zachte contactlenzen

Wat zijn zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen zijn contactlenzen die gemaakt zijn van zachte materialen. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor het uitoefenen van contactsporten dan vormstabiele contact- lenzen. Ze voelen comfortabel aan en vergen slechts weinig aanpassing.

CooperVision contactlenzen
Biofinity contactlenzen

Soorten zachte contactlenzen

Er zijn verschillende soorten zachte contactlenzen. Zo bestaan er daglenzen, die specifiek gemaakt zijn om iedere dag in de vuilbak te gooien na gebruik. Hierdoor vergen ze geen onderhoud en zijn ze ideaal om te sporten. Verder bestaan er ook nog tweewekelijkse lenzen en maandlenzen. Deze vergen wel een minimum aan onderhoud, maar zijn bij dagelijks gebruik voordeliger.


Kom langs en wij bespreken samen met jou wat, op basis van jouw visuele vereisten, de beste oplossing voor jou is .

bgImage

Colors lenzen

Wist je dat een vrouw gedurende haar leven gemiddeld meer dan €10.000 spendeert aan cosmetica? En bijna de helft van deze som wordt besteed aan het opmaken van de ogen, ons mooiste en meest unieke kenmerk! Daarom lanceert Alcon nu de "Colors" lenzen om er nog beter uit te zien. Wil je testen of de "Colors" lenzen iets voor jou zijn? Test het HIER!

Alcon colors contactlenzen

Miru dag- & maandlenzen

NKL lanceerde de Miru daglenzen. Deze zijn buitengewoon praktisch, bijzonder veilig, extreem comfortabel, maar vooral… een tikje eigenzinnig en leuk om te zien. Het oog wil tenslotte ook wat. Miru 1 Day lenzen zijn speciaal verpakt in ultradunne strips met een strak maar speels design. Je neemt ze bovendien met gemak mee in je portemonnee, broekzak of tas. Handig! Meer info vindt u in de winkel.

Al eens aan contactlenzen gedacht voor het sporten?

Zachte lenzen inzetten en uitnemen

Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele contactlenzen zijn contactlenzen die op maat van jouw oog gemaakt worden. Ze worden uit een hard, zuurstofdoorlaatbaar materiaal gemaakt, waardoor ze je het scherpste zicht geven. Bovendien wordt er gewerkt met de nieuwste materialen en technieken, waardoor er een hoog draagcomfort ontstaat.

Conform contactlenzen
Menicon contactlenzen

Het scherpst mogelijke zicht

Met harde lenzen kan je scherper zien dan met zachte lenzen. Dat komt doordat een harde lens zijn vorm behoudt als hij op je oog zit. Door de speciaal ontworpen voorkant geven de lenzen je het scherpst mogelijke zicht. Dit zal je zeker kunnen merken bij schemering en autorijden in het donker.

bgImage

Ideaal als multifocale contactlenzen

De Conform-lenzen van NKL zijn ook erg geschikt voor mensen die toe zijn aan een leesoplossing. Omdat de lenzen groter zijn dan de meeste andere harde lenzen, blijven de lenzen goed op hun plek zitten. Dat maakt dat je makkelijker aan de lenzen went en dat het schakelen tussen veraf en dichtbij eenvoudig gaat.

Multifocale lenzen

Vormstabiele lenzen inzetten en uitnemen

bottom of page